12 maart 2018

Brain Awareness Week in MUMC+

Brain Awareness Week Van 12 tot en met 18 maart vindt wereldwijd de Brain Awareness Week 2018 plaats. Het Hersen+Zenuw Centrum van het Maastricht UMC+ staat hier uitgebreid bij stil met onder meer lezingen en een informatiemarkt over het functioneren van het brein, over hersenaandoeningen, hersenletsel en hersenonderzoek. Kom jij ook naar één van de verschillende activiteiten?

Op maandag 12 maart is er om 15:30 uur een lezing over de ziekte van Parkinson met aansluitend een informatiemarkt. Op dinsdag 13 maart is er van 15:30 tot 17:30 uur een programma rond het thema 'beroerte, van acute tot chronische fase'. Op woensdag 14 maart wordt vanaf 15:30 uur aandacht besteed aan 'hersenletsel' met lezingen over oorzaken en gevolgen, behandelingen, de inzet van een app en leren leven met de gevolgen van hersenletsel. Ook deze middag wordt afgesloten met een informatiemarkt, inclusief de mogelijkheid om het eigen brein te testen en specialisten te spreken ('meet the expert'). Donderdag (15 maart) zal in het teken staan van het thema 'about body en mind' en zal gaan over psychische aandoeningen waarbij een persoon lichamelijke klachten heeft, waarvoor geen somatische oorzaak (lichamelijke ziekte) gevonden kan worden.

Alle activiteiten in het kader van de Brain Awareness Week vinden plaats op het terras niveau 4 (de open ruimte boven de polihal), centraal in het Maastricht UMC+. Lees meer

Aanmelden Gezond Idee nieuwsbrief