College Universiteit van Nederland: ongemerkt meeroken

Hoe komt het dat we allemaal dagelijks ongemerkt een paar sigaretten aan schadelijke stoffen binnenkrijgen, ook als we niet roken? Hoogleraar preventieve geneeskunde prof. dr. Onno van Schayck van Maastricht UMC+ legt het uit in zijn college voor de Universiteit van Nederland.

Heb je net je goede voornemens voor elkaar en laat je die sigaretten links liggen, krijg je dit college voor de kiezen: want wist je dat je dagelijks een paar sigaretten aan schadelijke stoffen binnenkrijgt, ook als je niet rookt? Heeft alles te maken met fijnstof in de lucht. Wat we hier kunnen aan doen en wat hier al aan gedaan wordt; dat weet prof. dr. Onno van Schayck van het Maastricht UMC+.

Bekijk het college van hoogleraar preventieve geneeskundeprof. dr. Onno van Schayck Waarom roken we ongemerkt allemaal twee pakjes sigaretten per week?

 

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo'n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Onno van Schayck het over heeft? Check de NWA-route over smart, liveable cities. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Meer colleges van Universiteit Maastricht voor de Universiteit van Nederland:

Meer weten over de Universiteit van Nederland? Check: http://www.universiteitvannederland.nl/ 

 

Sluit de enquête