Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar plasklachten

Voor een onderzoek naar het ontstaan en het verloop van plasklachten bij een overactieve blaas (OAB) zijn we op zoek naar deelnemers.

Voor een onderzoek naar het ontstaan en het verloop van plasklachten bij een overactieve blaas (OAB) zijn we op zoek naar deelnemers.

Wat willen we onderzoeken?

We willen nagaan welke factoren een rol spelen bij het ontstaan en aanhouden van plasklachten. Met de gegevens van het onderzoek kunnen we in de toekomst risicofactoren bepalen die leiden tot deze klachten.

Het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats met een speciale app die je regelmatig vragen stelt. De vragen gaan over hoe je je voelt, wat je activiteiten zijn en of je plasklachten hebt. Ook de antwoorden van deelnemers die geen plasklachten hebben zijn belangrijk. De app zal je regelmatig, gedurende 7 dagen, vragen om een aantal vragen te beantwoorden. Het invullen kost ongeveer 2 minuten. Ook wordt je gevraagd een plasdagboek bij te houden.

Wie zoeken we?

Voor dit onderzoek zoekt de afdeling Urologie van het Maastricht UMC+: 

  • gezonde mannen en vrouwen vanaf 18 jaar 
  • zonder plasklachten én maximaal 1 urineweginfectie per half jaar
  • vermogen om Nederlands goed te begrijpen en te spreken 
  • basiskennis van het gebruik van een smartphone.

Vergoeding?

Deelnemers ontvangen na afloop €15 aan VVV-bonnen.

Interesse of meer informatie?

Meer informatie krijg je via alexandra.herrewegh@mumc.nl of via T +31(0)43-387 72 62 (vraag naar Alexandra Herrewegh, arts-onderzoeker afdeling Urologie, MUMC+).  

Sluit de enquête