26 september 2018

Gezond Idee-keuzerecept met kastanjes

Het najaar is inmiddels aangebroken. Bij uitstek het jaargetijde om lekker iets met gezonde kastanjes te maken. Voor het Gezond Idee recept van de maand kan deze keer dan ook worden gestemd op recepten met deze herfstige noot er in verwerkt. Welke lijkt jou het lekkerst?

  1. Focaccia met geroosterde kastanjes en rozemarijn
  2. Aardappel-kastanjepuree met olijfolie
  3. Mini-quiches met geroosterde kastanjes, champignons en rucola

Breng je stem uit op Facebook JE KUNT HELAAS NIET MEER STEMMEN. Maar binnenkort vind je het winnende recept (keuze 3) op de homepage van deze website.

Zelf kastjanjes rapen? Let op!

Alleen tamme kastanjes kun je eten, wilde kastanjes (ook wel paardenkastanjes) kun je niet eten. Paardenkastanjes herken je aan de grote bladeren in de vorm van een hand met vijf à zeven 'vingers'. Ze hebben een bolster met korte stekels, die niet zo erg prikken. In de bolster zit maar één kastanje, die helemaal rond is. Bomen die eetbare kastanjes dragen, herken je aan de langwerpige, getande bladeren. Tamme kastanjes hebben een bolster met veel, lange, fijne stekeltjes (zoals een egel). In de bolster zitten soms wel drie noten. Eetbare kastanjes zijn niet helemaal rond: ze hebben een platte kant en een puntje met een wit pluimpje.

Gezond Idee