7 mei 2018

Gezonde proefpersonen gezocht voor oogonderzoek

oogonderzoekJE KUNT JE NIET MEER AANMELDEN VOOR DIT ONDERZOEK. ER ZIJN INMMIDDELS GENOEG PROEFPERSONEN GESELECTEERD VOOR HET ONDERZOEK.

De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde van het Maastricht UMC+ zoekt gezonde proefpersonen voor een onderzoek naar een alternatief voor oogdruppels. De totale duur van het onderzoek is vier weken, inclusief negen oogmetingen bij de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde. De vergoeding voor deelname aan het onderzoek bedraagt €220 en vergoeding van de reiskosten.

Er wordt een nieuwe methode voor langzame, gecontroleerde afgifte van geneesmiddelen aan het oog onderzocht. We gebruiken hiervoor een klein, spiraalvormig staafje (van circa 1,5 cm) dat kan worden gevuld met een of meerdere geneesmiddelen. Het staafje wordt onder het onderste ooglid geplaatst, vergelijkbaar met het inbrengen van een contactlens (zie de afbeelding).

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek wordt een staafje zonder geneesmiddel in het oog geplaatst om het draagcomfort te onderzoeken. Het staafje wordt onder het onderste ooglid van één oog gelegd voor een periode van vier weken (dag en nacht). In het andere oog wordt geen staafje ingebracht.
Beide ogen worden regelmatig gecontroleerd. Deze oogmetingen duren ongeveer 30 min. Daarnaast vragen we je om een vragenlijst in te vullen over het comfort en de verdraagzaamheid.

Als je contactlenzen draagt, kun je niet deelnemen aan dit onderzoek, tenzij je akkoord gaat om je lenzen niet te dragen tijdens de volledige duur van het onderzoek.

Meer weten of deelnemen?

Neem voor meer informatie en aanmeldingen contact opnemen met:
dr. Marlies Gijs (T 043 - 387 2241 / E marlies.gijs@mumc.nl) of drs. ing. Christian Bertens (T 043 - 388 1847 / E christian.bertens@mumc.nl).