Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Tips voor een gezonde huid in de kou

Brrr, het is koud buiten. Schrale wind in je gezicht, rode neus, rode handen. En dat terwijl binnen de verwarming staat te loeien. Niet de beste combinatie voor je huid. Hoe zorg je er nu voor dat je geen deze dagen geen droge handen, kloven of gebarsten lippen krijgt? Enkele tips om je huid gezond te houden.
huidverzorging

Tip 1: Ga naar buiten en geniet ervan

Ga naar buiten en geniet van licht en zon. Maar dan wel verstandig! Een bleke winterhuid is namelijk extra kwetsbaar voor de eerste zonnestralen. Zonnebrandcrème voorkomt huidveroudering en beperkt de risico's op huidkanker. Een zonnebrandcrème met minimaal factor 15 zorgt in de wintermaanden voor voldoende bescherming.

Tip 2: Niet te veel douchen

De schrale lucht en verwarming drogen je huid uit en je talgklieren houden al die uitdrogende factoren niet bij. Maar ook water en zeep drogen de huid uit. Daarom: minder vaak, minder lang, minder warm douchen. Want douchen, wast het natuurlijke vetlaagje van je huid eraf, zeker als je veel zeepproducten gebruikt. Juist dat laagje houdt het vocht binnen en zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. Daarna insmeren met bodylotion of crème.

Tip 3: Smeer veel vaseline

Heb je last van een uitgedroogde huid, kloven, gebarsten lippen? Smeer vaseline! Je kunt natuurlijk ook dure bodycrèmes en lippenbalsems gebruiken. Maar wat al die dure vochtinbrengende crèmes ook mogen beloven, ze doen niets anders dan vaseline: een beschermend vetlaagje aanbrengen op de huid, die daardoor minder snel uitdroogt.

Wist je dat…

bloedvaten een belangrijke rol spelen bij de warmteregulatie van het lichaam. Bij warmte zetten je haarvaatjes uit, zodat er meer warm bloed naar de huid stroomt en de huid kan afkoelen. Dan krijg je dus een rood gezicht. Ga je naar buiten en de koudere lucht in, dan gebeurt het omgekeerde: om te voorkomen dat het lichaam teveel warmte verliest, trekken de haarvaatjes samen. En je gezicht wordt meteen witter.

Sluit de enquête