25 februari 2019

Vrijwilligers gezocht voor uniek bevolkingsonderzoek

We zijn op zoek naar deelnemers voor een grote studie – De Maastricht Studie – naar het voorkomen, de oorzaken en de behandeling van type 2 diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen. 

De Maastricht Studie is een uniek onderzoek onder de Zuid-Limburgse bevolking naar het voorkomen, de oorzaken en de behandeling van type 2 diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen. Centraal staat de vraag waarom de ene persoon wel type 2 diabetes ontwikkelt en de andere niet? De Maastricht Studie zal uiteindelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van de Limburgers en de strijd tegen diabetes en hart- en vaatziekten in het algemeen.

Deelnemers aan De Maastricht Studie zullen een uitgebreid medisch onderzoek ondergaan verdeeld over drie halve dagen in ons onderzoekscentrum aan de Randwycksingel . Verder zal er een vierde visite plaatsvinden in het MUMC+. Vervolgens wordt gevraagd jaarlijks een aantal vragenlijsten in te vullen.

Voor wie?

Om deel te mogen nemen aan het onderzoek dien je:

  • tussen de 40 en 75 jaar oud zijn 
  • woonachtig te zijn in de gemeente Maastricht, Meerssen, Valkenburg of Eijsden-Margraten.

Aanmelden kan via onze website www.demaastrichtstudie.nl of telefonisch 043–3876600.

 

Aanmelden nieuwsbrief