23 mei 2018

We roken allemaal ongemerkt mee

Schone lucht is van levensbelang voor je gezondheid. Toch roken we allemaal ongemerkt twee pakjes sigaretten per week. Hoe dat komt, dat legt prof. dr. Onno van Schayck uit in een college bij de Universiteit van Nederland.

Bekijk het college van hoogleraar preventieve geneeskundeprof. dr. Onno van Schayck
Waarom roken we ongemerkt allemaal twee pakjes sigaretten per week?

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo'n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Onno van Schayck het over heeft? Check de NWA-route over smart, liveable cities. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Weg met die vieze lucht!

Op de site van het Longfonds kun je checken hoe het is gesteld met de luchtkwaliteit in je eigen woonomgeving. En pleit dan meteen samen met het Longfonds voor een Nationaal Luchtplan. Kijk op https://www.longfonds.nl/gezondelucht/ voor meer informatie.

Meer 'Maastrichtse' colleges van de Universiteit van Nederland

Meer colleges van Universiteit Maastricht voor de Universiteit van Nederland:

Meer weten over de Universiteit van Nederland? Check: http://www.universiteitvannederland.nl/ 

 

Onno van Schayck