Ontbijtrecepten

Amerikaanse linzen-ricottapannenkoekjes

ontbijtgerecht voor 4 personen

  • 100 g volkoren tarwemeel
  • 1½ tl bakpoeder
  • 75 g ricotta
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 klein ei
  • 150 ml melk
  • 1 blikje linzen (160 g), goed uitgelekt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 takjes munt

 

  1. Doe het meel met de bakpoeder, de ricotta, de kaneel en het ei in een kom. Schenk er langzaam de melk bij en klop met een garde tot een glad beslag. Schep er de linzen door.
  2. Verhit in een koekenpan steeds een beetje olie. Schep bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 2 min. per kant goudbruin en gaar. 
  3. Houd de pannenkoekjes op een bord onder een deksel warm en bak op dezelfde manier met de rest van het beslag meer pannenkoekjes.
  4. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden. Bestrooi met de bessen, wat extra kaneel en de munt. 

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 245 kcal, 9,5 gram vet, 10 gram eiwit, 27 gram koolhydraten, 139 mg Natrium en 6 gram vezels 

Tip 

Lekker met een beetje maple syrup, dadelstroop of honing.

Gezond idee: volkoren pannenkoekjes met peulvruchten

 

Aanmelden nieuwsbrief