- 8 eieren
- 600 g groene asperges
- 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
- 100 ml halfvolle melk
- 75 g geraspte 30+ kaas
- 3 el fijngehakte dille, bieslook en/of peterselie
- 50 g ongezouten cashewnoten
- ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
- Kook 4 eieren in 7 min. hard. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 3-4 cm. Kook de asperges in water met zout in 6 min. beetgaar.
- Verwarm intussen de oven voor tot 180 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Klop de resterende 4 eieren met de melk los. Klop er de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak door.
- Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Pel de eieren. Verdeel de asperges over de deegbodem. Leg de hele eieren tussen de asperges. Schenk het ei-kruidenmengsel erbij en bestrooi met de cashewnoten.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 35-40 minuten
Per persoon: 465 kcal / 22 g vet / 27 g eiwit / 36 g koolhydraten / 616 mg natrium / 3,8 g vezels
Prijs per persoon: € 2,75
Variatietip 1
Vervang de groene asperges gerust ook eens door witte asperges. Of neem een deel groene en een deel witte asperges. Kook de witte asperges in 8-10 min. net gaar.
Variatietip 2
Vervang de gekookte eieren door 200 g vegetarische ham in reepjes.
Als je de cashewnoten in een droge pan roostert, na het roosteren grof hakt en pas erover strooit na het bakken zijn de noten extra krokant.