Hoofdgerechten

Aspergequiche met ei en cashewnoten

aspergequicheHoofdgerecht voor 4 personen

  • 8 eieren
  • 600 g groene asperges
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 100 ml halfvolle melk
  • 75 g geraspte 30+ kaas
  • 3 el fijngehakte dille, bieslook en/of peterselie
  • 50 g ongezouten cashewnoten

- ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

  1. Kook 4 eieren in 7 min. hard. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 3-4 cm. Kook de asperges in water met zout in 6 min. beetgaar.
  2. Verwarm intussen de oven voor tot 180 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Klop de resterende 4 eieren met de melk los. Klop er de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak door.
  3. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Pel de eieren. Verdeel de asperges over de deegbodem. Leg de hele eieren tussen de asperges. Schenk het ei-kruidenmengsel erbij en bestrooi met de cashewnoten.
  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Bereiding: 20 minuten

Oven: 35-40 minuten

Per persoon: 465 kcal / 22 g vet / 27 g eiwit / 36 g koolhydraten / 616 mg natrium / 3,8 g vezels

Prijs per persoon: € 2,75

Variatietip 1

Vervang de groene asperges gerust ook eens door witte asperges. Of neem een deel groene en een deel witte asperges. Kook de witte asperges in 8-10 min. net gaar.

Variatietip 2

Vervang de gekookte eieren door 200 g vegetarische ham in reepjes.

Als je de cashewnoten in een droge pan roostert, na het roosteren grof hakt en pas erover strooit na het bakken zijn de noten extra krokant.

 

Aanmelden nieuwsbrief