Aubergine-tomaatplaattaart met harissa en knoflookyoghurt

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 rol volkoren pizzadeeg (uit de koeling, 550 g)
  • 2 el harissa
  • 1 aubergine
  • 500 g tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 g Griekse yoghurt 0%
  • 1 teen knoflook
  • 3 el geroosterde pistachenoten
  • ½ bosje koriander of platte peterselie
  • - bakplaat
  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Rol het deeg uit en leg met het bakpapier op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de harissa.
  2. Snijd de aubergine en tomaten in blokjes van 1 cm. Meng de groenten met de olijfolie en de oregano. Verdeel ze over de taartbodem.
  3. Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in 25-30 min. bruin en gaar. Rasp of pers intussen de knoflook boven de yoghurt. Hak de pistachenoten en de koriander of peterselie.
  4. Snijd de plaattaart in stukken. Schep de knoflookyoghurt op de taart en bestrooi met de pistachenoten en de koriander of peterselie.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 25-30 minuten

Per persoon: 524 kcal, 14 gram vet, 22 gram eiwit, 68 gram koolhydraten, 459 mg Natrium en 9 gram vezels

Tip 

Harissa is een pittige mediterrane pasta op basis van rode pepers. Harissa is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten. Vervang harissa eventueel door tomatentapenade en wat chilipoeder.

 

Aubergine-tomaatplaattaart met harissa en knoflookyoghurt
Foto: Studio Philippi
Sluit de enquête