Hoofdgerecht voor 4 personen
- 1 rol volkoren pizzadeeg (uit de koeling, 550 g)
- 2 el harissa
- 1 aubergine
- 500 g tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 100 g Griekse yoghurt 0%
- 1 teen knoflook
- 3 el geroosterde pistachenoten
- ½ bosje koriander of platte peterselie
- - bakplaat
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Rol het deeg uit en leg met het bakpapier op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de harissa.
- Snijd de aubergine en tomaten in blokjes van 1 cm. Meng de groenten met de olijfolie en de oregano. Verdeel ze over de taartbodem.
- Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in 25-30 min. bruin en gaar. Rasp of pers intussen de knoflook boven de yoghurt. Hak de pistachenoten en de koriander of peterselie.
- Snijd de plaattaart in stukken. Schep de knoflookyoghurt op de taart en bestrooi met de pistachenoten en de koriander of peterselie.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 25-30 minuten
Per persoon: 524 kcal, 14 gram vet, 22 gram eiwit, 68 gram koolhydraten, 459 mg Natrium en 9 gram vezels
Tip
Harissa is een pittige mediterrane pasta op basis van rode pepers. Harissa is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten. Vervang harissa eventueel door tomatentapenade en wat chilipoeder.