Hoofdgerechten

Bonen-kikkererwtenroerbak met gyroslapje

Koolhydraatarm hoofdgerecht voor 4 personen

  • 4 varkensfiletlapjes à la minute (à 75 g)
  • 2 tl gyroskruiden
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 1 zak roerbakgroenten met champignons (400 g)
  • 250 g rode kidneybonen (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 250 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt

 

  1. Bestrooi de filetlapjes met de gyroskruiden; gebruik geen extra zout en peper!
  2. Verhit in een wok 2 el olie. Bak de ui 2 min. al omscheppend. Voeg de roerbakgroenten toe en bak nog 3 min. op hoog vuur.
  3. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de gyroslapjes in 3 min. per kant bruin en net gaar. Schep de bonen en de kikkererwten door de roerbakgroenten en bak nog 2-3 min. mee. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de roerbak op 4 borden. Leg de gyroslapjes erbij en bestrooi met de peterselie.

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 416 kcal / 16 gram vet / 36 gram eiwit / 26 gram koolhydraten / 280 mg natrium / 13 gram vezels

Vegatip 

Liever geen vlees? Ook lekker met falafel en magere knoflooksaus.

Aanmelden nieuwsbrief