- 4 varkensfiletlapjes à la minute (à 75 g)
- 2 tl gyroskruiden
- 4 el zonnebloemolie
- 2 uien, grof gesnipperd
- 1 zak roerbakgroenten met champignons (400 g)
- 250 g rode kidneybonen (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
- 250 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- Bestrooi de filetlapjes met de gyroskruiden; gebruik geen extra zout en peper!
- Verhit in een wok 2 el olie. Bak de ui 2 min. al omscheppend. Voeg de roerbakgroenten toe en bak nog 3 min. op hoog vuur.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de gyroslapjes in 3 min. per kant bruin en net gaar. Schep de bonen en de kikkererwten door de roerbakgroenten en bak nog 2-3 min. mee. Breng op smaak met peper.
- Schep de roerbak op 4 borden. Leg de gyroslapjes erbij en bestrooi met de peterselie.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 416 kcal / 16 gram vet / 36 gram eiwit / 26 gram koolhydraten / 280 mg natrium / 13 gram vezels
Vegatip
Liever geen vlees? Ook lekker met falafel en magere knoflooksaus.