Hoofdgerechten

Bonenfrittata met tonijn en salade

Foto studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 dikke courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 6 eieren
  • 250 g witte of cannellinibonen (uit blik)
  • 120 g tonijn naturel (blik)
  • 200 g slamelange met rucola
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
  • taart- of quichevorm (24 cm ø)
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de courgette en de paprika in blokjes van 7-8 mm. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de courgette 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Klop intussen in een kom de eieren los.
  3. Schep de courgette en de paprika met de bonen en de tonijn door de eieren. Voeg peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel in de vorm.
  4. Bak de frittata in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Maak de slamelange aan met de extra vierge olijfolie, de balsamicoazijn en peper naar smaak.
  5. Snijd de frittata in mooie punten en leg op 4 borden. Schep de salade erbij.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 20 minuten

Per persoon:429 kcal / 25,2 gram vet / 24,1 gram eiwit / 21,9 gram koolhydraten / 408 mg natrium / 7 gram vezels

Variatietip

Vervang de tonijn door feta of extra bonen.

Gezond idee: eiwitrijk hoofdgerecht met ei, bonen en tonijn

 

Aanmelden nieuwsbrief