Hoofdgerechten
Bonenfrittata met tonijn en salade
- 1 dikke courgette
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 6 eieren
- 250 g witte of cannellinibonen (uit blik)
- 120 g tonijn naturel (blik)
- 200 g slamelange met rucola
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamicoazijn
- taart- of quichevorm (24 cm ø)
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de courgette en de paprika in blokjes van 7-8 mm. Hak de knoflook fijn.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de courgette 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Klop intussen in een kom de eieren los.
- Schep de courgette en de paprika met de bonen en de tonijn door de eieren. Voeg peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel in de vorm.
- Bak de frittata in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Maak de slamelange aan met de extra vierge olijfolie, de balsamicoazijn en peper naar smaak.
- Snijd de frittata in mooie punten en leg op 4 borden. Schep de salade erbij.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 20 minuten
Per persoon:429 kcal / 25,2 gram vet / 24,1 gram eiwit / 21,9 gram koolhydraten / 408 mg natrium / 7 gram vezels
Variatietip
Vervang de tonijn door feta of extra bonen.
Gezond idee: eiwitrijk hoofdgerecht met ei, bonen en tonijn