Hoofdgerechten

Bonenstoof met pesto, halloumi en koriander

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el rode pesto
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 500 g gemengde bonen (uit blik, bijv. tricolore), uitgelekt en afgespoeld
  • 250 g halloumi
  • 1 bosje koriander, grofgehakt
  • 1 klein meergranenstokbrood

 

  1. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de pesto erdoor en bak 1 min. zachtjes mee.
  2. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Stoof de tomatensaus 10 min. zachtjes. Voeg na 5 min. ook de bonen toe.
  3. Snijd de halloumi in 8 plakjes. Dep ze droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de halloumi in 2 min. per kant goudbruin en zacht.
  4. Breng de bonenstoof op smaak met peper en schep op 4 borden. Leg er de halloumi op en bestrooi met de koriander. Serveer met het stokbrood.

Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 725 kcal, 33 gram vet, 33 gram eiwit, 66 gram koolhydraten, 1476 mg Natrium en 18 gram vezels 

Tip 

Halloumi (kaas) geeft een extra hartige smaak maar bevat veel zout. Liever minder zout? Vervang de halloumi door een 75 g ongezouten noten. Hak de noten grof en bestrooi de bonenstoof ermee. 

Tip 

Serveer er nog een salade bij.

Tip 

Fruit voor een pittige bonenstoof 1 fijngesneden rode peper met de ui mee.

Gezond idee: 1x per week peulvruchten

Aanmelden nieuwsbrief