Hoofdgerechten

Bospeenstamppot met geroosterde knoflookgarnalen

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1,25 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 bos bospeen
  • 400 g ongepelde rauwe reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml melk
  • - bakplaat met bakpapier, rasp, pureestamper
  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Breng de aardappelen in ruim water met een beet zout aan de kook. Schil intussen de worteltjes en snijd ze in plakjes. Houd een flinke hand fris groen peenloof apart. Voeg de wortel toe aan de aardappelen en kook ze samen in nog 15 min. gaar.
  2. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en leg ze op de bakplaat. Besprenkel de garnalen met 2 el olijfolie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 10-12 min. gaar.
  3. Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Rasp of pers ook de knoflook fijn. Meng de citroenrasp en de knoflook met de laatste 3 el olijfolie. Was en hak het apart gehouden peenloof fijn.
  4. Verwarm de melk. Giet de aardappelen met de worteltjes af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep het fijngehakte loof door de stamppot en breng op smaak met peper en een beetje zout.
  5. Meng de knoflook-citroenolie met de geroosterde garnalen. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de garnalen over.

Bereiding: 30 minuten
Oven: 10-12 minuten

Per persoon: 525 kcal / 15 g vet / 20 g eiwit / 74 g koolhydraten / 448 mg natrium / 12 g vezels

Tip 

Gooi het frisse groene peenloof niet weg, maar gebruik het net als kruiden in deze stamppot. Peenloof is ook lekker in een salade, soep of saus en op sandwiches met kaas of kipfilet en tomaat.

Gezond idee: combineer stamppot met vis in plaats van worst of spek.

Aanmelden nieuwsbrief