Hoofdgerechten
Broccolistamppot met runderchipolata
- 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 800 g broccoli, in kleine roosjes
- 2 el amandelschaafsel
- 2 el olijfolie
- 8 runderchipolata worstjes (ca. 300 g)
- 200 ml halfvolle melk
- 1 bosje bladpeterselie, grofgehakt
- pureestamper
- Kook de aardappelen in water in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe en kook samen met de broccoli gaar. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de worstjes in 6 min. bruin en gaar. Giet de aardappelen met de broccoli af. Zet de pan terug op laag vuur. Schenk de melk in de pan en stamp tot een smeuïge stamppot. Schep de peterselie met peper naar smaak erdoor.
- Schep de stamppot op 4 borden. Leg de worstjes erbij en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 657 kcal, 22.5 gram vet, 30.2 gram eiwit, 76.9 gram koolhydraten, 410 mg Natrium en 13.8 gram vezels
Vega-tip
Vervang voor een vegetarische stamppot de worstjes door gebakken plakjes tofu.
Gezond idee: veel groenten en magere worstjes
Dol op stamppot?
Probeer ook eens onze mediterrane pompoenstamppot met runderworstjes, onze witlofstamppot met peer, honing, hazelnoten en krokante ham of onze savooienkoolstamppot met zoete aardappel en gember-korianderkip