Lunch- en brunchrecepten

Broodje 'pulled meat' met koolsalade

Lunchgerecht voor 4 personen

Van restjes:

  • vlees (van bijv. kalkoen, groot gebraad of stoofvlees) en
  • (kool)salade

Trek een restje vlees (van bijv. kalkoen, groot gebraad of stoofvlees (200 g) met twee vorken in plukjes.
Beleg 4 meergranen (brunch)broodjes (240 g) met het 'pulled' vlees en een restje (kool)salade (150 g). Bestrooi met fijngehakte peterselie.

Bereiding: 15 minuten
Per persoon: 435 kcal / 18 g vet / 35 g eiwit / 30 g koolhydraten / 540 mg natrium / 4 g vezels.

Voor een borrelhapje is dit gerecht aan de hoge kant qua calorieën. Dat kun je compenseren door de rest van de dag lichtere maaltijden te eten of eet het borrelhapje als lunchgerecht.

Variatietip

Ook lekker met een restje vis: verdeel ook de visfilet met twee vorken in plukjes.

Aanmelden nieuwsbrief