Campingmaaltijd: mac 'n cheese met ricotta, broccoli en ham

Een makkelijk en lekker gezond recept voor in de vakantie:

mac 'n cheese met ricotta, broccoli en ham
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 300 g volkoren penne
  • 600 g broccoli, in kleine roosjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 50 g geraspte jonge 30+ kaas
  • 200 g gekookte ham (dikke plak), in blokjes
  • 2 el peterselie
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Kook de laatste 5 min. de broccoliroosjes mee.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk langzaam en al roerende met een houten lepel de melk erbij. Roer tot een gladde saus. Roer de ricotta en de kaas erdoor en houd op laag vuur warm; verdun de saus met een beetje melk als deze te dik wordt.
  3. Giet de pasta met de broccoli af. Schep de pasta met de broccoli en hamblokjes door de saus. Breng op smaak met peper en bestrooi met de peterselie.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 615 kcal / 25 g vet / 34 g eiwit / 58 g koolhydraten / 632 mg natrium / 13 g vezels
Prijs per persoon: € 2,00

Vegatip 

Vervang voor een gerecht zonder vlees de ham door grofgehakt gekookt ei.

Serveertip

Lekker met een frisse groene salade. 

vakantierecepten
Meer makkelijke en lekker gezonde vakantierecepten

 

 

 

Tips voor een gezonde vakantie 

Gezond Idee
Sluit de enquête