Een makkelijk en lekker gezond recept voor in de vakantie:

- 300 g volkoren penne
- 600 g broccoli, in kleine roosjes
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el bloem
- 200 ml halfvolle melk
- 1 bakje ricotta (250 g)
- 50 g geraspte jonge 30+ kaas
- 200 g gekookte ham (dikke plak), in blokjes
- 2 el peterselie
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Kook de laatste 5 min. de broccoliroosjes mee.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk langzaam en al roerende met een houten lepel de melk erbij. Roer tot een gladde saus. Roer de ricotta en de kaas erdoor en houd op laag vuur warm; verdun de saus met een beetje melk als deze te dik wordt.
- Giet de pasta met de broccoli af. Schep de pasta met de broccoli en hamblokjes door de saus. Breng op smaak met peper en bestrooi met de peterselie.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 615 kcal / 25 g vet / 34 g eiwit / 58 g koolhydraten / 632 mg natrium / 13 g vezels
Prijs per persoon: € 2,00
Vegatip
Vervang voor een gerecht zonder vlees de ham door grofgehakt gekookt ei.
Serveertip
Lekker met een frisse groene salade.
Meer makkelijke en lekker gezonde vakantierecepten

- Picknickmaaltijd: volkoren wrap met koolsalade en pulled chicken
- Onderwegmaaltijd: koriander-groentenquiche uit 't vuistje