Chili con carne met 2-bonen en muntyoghurt

Chili con carne
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 300 g rundergehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 250 g kidneybonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 250 g zwarte bonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 takje munt
  • 150 g Griekse yoghurt 0% 
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. 
  2. Voeg het gehakt toe en bak in 3-4 min. rul en bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.
  3. Schenk de blikken gepelde tomaat in de pan. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en stoof de chili 10 min. zachtjes. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3-4 min. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Hak de blaadjes van het takje munt fijn. Roer de munt door de yoghurt. Schep de rijst op 4 borden en verdeel er de chili over. Serveer met de muntyoghurt.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon 533 kcal / 29 g vet / 29 g eiwit / 36 g koolhydraten / 552 mg natrium / 7,5 g vezels

Vega-tip 

Liever vegetarisch? Neem vegetarisch gehakt of vervang het gehakt door 250 g extra bonen.

 

Sluit de enquête