- 300 g zilvervliesrijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 300 g rundergehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 250 g kidneybonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
- 250 g zwarte bonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
- 1 takje munt
- 150 g Griekse yoghurt 0%
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee.
- Voeg het gehakt toe en bak in 3-4 min. rul en bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.
- Schenk de blikken gepelde tomaat in de pan. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof de chili 10 min. zachtjes. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3-4 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de blaadjes van het takje munt fijn. Roer de munt door de yoghurt. Schep de rijst op 4 borden en verdeel er de chili over. Serveer met de muntyoghurt.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon 533 kcal / 29 g vet / 29 g eiwit / 36 g koolhydraten / 552 mg natrium / 7,5 g vezels
Vega-tip
Liever vegetarisch? Neem vegetarisch gehakt of vervang het gehakt door 250 g extra bonen.