Hoofdgerecht voor 4 personen
- 2 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 300 g mager rundergehakt
- 2 rode paprika's, in reepjes
- 1 tl gemalen komijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik chilibonen in saus (à 400 g)
- 150 g Griekse yoghurt 0%
- 1 el verse munt, fijngehakt
- kleine portie zilvervliesrijst of paar sneetjes (volkoren) stokbrood, voor erbij
- Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui met de knoflook 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Schep de paprika erdoor en bak nog 2 min.
- Bestrooi met de komijn en bak 1 min. mee. Schenk het blik tomatenblokjes en het blik chilibonen in de pan. Breng tegen de kook. Stoof de chili 10 min. zachtjes.
- Meng de yoghurt met de munt. Breng de chili op smaak met peper. Serveer de chili met de muntyoghurt en een beetje rijst of een sneetje (volkoren)stokbrood.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon (incl. brood): 435 kcal / 18 g vet / 28 g eiwit / 36 g koolhydraten / 815 mg Natrium
Prijs per persoon: € 1,75
Vega-tip
Neem voor chili sin carne vegetarisch gehakt of een extra blik bonen.
