Hoofdgerechten

Chili con carne met muntyoghurt

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 g mager rundergehakt
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik chilibonen in saus (à 400 g)
  • 150 g Griekse yoghurt 0%
  • 1 el verse munt, fijngehakt
  • kleine portie zilvervliesrijst of paar sneetjes (volkoren) stokbrood, voor erbij
  1. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui met de knoflook 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Schep de paprika erdoor en bak nog 2 min. 
  2. Bestrooi met de komijn en bak 1 min. mee. Schenk het blik tomatenblokjes en het blik chilibonen in de pan. Breng tegen de kook. Stoof de chili 10 min. zachtjes.
  3. Meng de yoghurt met de munt. Breng de chili op smaak met peper. Serveer de chili met de muntyoghurt en een beetje rijst of een sneetje (volkoren)stokbrood.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 25 minuten

Per persoon (incl. brood): 435 kcal / 18 g vet / 28 g eiwit / 36 g koolhydraten / 815 mg Natrium
Prijs per persoon: € 1,75

Vega-tip

Neem voor chili sin carne vegetarisch gehakt of een extra blik bonen.