Hoofdgerechten

Chili met vegetarisch gehakt en chocolade

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 200 g vegetarisch vers gehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 250 g rode kidneybonen (uit blik)
  • 25 g puur chocolade, in blokjes
  • 2 takjes munt, blad grofgehakt

 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook en de paprika 2 min.
  2. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Schep de komijn erdoor. Voeg het blik gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Voeg 100 ml water toe en smoor 8 min. zachtjes.
  3. Voeg de kidneybonen en de chocolade toe en verwarm 5 min., tot de chocolade is gesmolten. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de chili bij en bestrooi met de munt.

Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 550 kcal, 13 gram vet, 23 gram eiwit, 80 gram koolhydraten, 545 mg Natrium en 12 gram vezels 

Variatietip 

Neem in plaats van vegetarisch gehakt 1 extra blik kidneybonen.

Gezond idee: 1x per week peulvruchten, eiwitrijk

Aanmelden nieuwsbrief