Hoofdgerechten

Dubbelbonenrijst met ham en rucola

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g volkoren rijst (zilvervliesrijst)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 200 g gekookte hamreepjes
  • 1 blik cannellinibonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 75 g rucola 
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 2 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 5 min. mee.
  2. Schep beide soorten bonen en de ham door de tomaatjes en verwarm 5 min. zachtjes.
  3. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Schep de rijst door het bonenmengsel en bak nog 1-2 min.
  4. Schep de rucola door de rijst en breng op smaak met peper.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 660 kcal / 14 g vet / 31 g eiwit / 91 g koolhydraten/ 903 mg natrium / 21 g vezels.

Tip 

Zonder vlees? Vervang de hamreepjes door tofuroerbakreepjes of vegetarisch gehakt.

Tip

Voeg voor genoeg groenten (200g per dag) extra rucola toe of eet een extra portie groenten bij je lunch.

Gezond idee: 1x per week peulvruchten

Aanmelden nieuwsbrief