Hoofdgerechten
Eenpitsgerecht: Panlasagne met mozzarella en rucola
- 2 el olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 100 ml rode wijn of vleesbouillon
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 250 g lasagnebladen
- 75 g olijven
- 1 bol mozzarella (125 g)
- 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- handvol rucola
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog 1 min.
- Schenk de wijn erbij. Voeg de blikken tomaat toe en druk de tomaten met een spatel klein. Vul 1 leeg blik met water en schenk eveneens in de pan. Breng de pastasaus aan de kook. Breek intussen de lasagnebladen in stukken.
- Steek de lasagne in de tomatensaus; zorg dat alle lasagne bedekt is met tomatensaus. Voeg de olijven toe en leg de deksel op de pan. Kook de lasagne in 15-20 min. beetgaar. Roer regelmatig goed, zodat de bladen niet gaan plakken!
- Breng de lasagne op smaak met peper. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel met de tomaatjes over de lasagne. Leg de deksel eventueel nog 5 min. terug op de pan om de mozzarella te laten smelten.
- Neem de pan van het vuur. Bestrooi de panlasagne met de rucola en peper naar smaak. Serveer met de parmezaanse kaas.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 690 kcal / 33 g vet / 36 g eiwit / 58 g koolhydraten / 700 mg natrium / 6 g vezels
Prijs per persoon: € 2,40
Vegatip
Vervang voor een vegetarische lasagne het gehakt door blokjes tofu of vegetarisch fijngehakt.