Hoofdgerechten

Eenpitsgerecht: Panlasagne met mozzarella en rucola

Hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml rode wijn of vleesbouillon
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 250 g lasagnebladen
  • 75 g olijven
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • handvol rucola
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog 1 min.
  2. Schenk de wijn erbij. Voeg de blikken tomaat toe en druk de tomaten met een spatel klein. Vul 1 leeg blik met water en schenk eveneens in de pan. Breng de pastasaus aan de kook. Breek intussen de lasagnebladen in stukken.
  3. Steek de lasagne in de tomatensaus; zorg dat alle lasagne bedekt is met tomatensaus. Voeg de olijven toe en leg de deksel op de pan. Kook de lasagne in 15-20 min. beetgaar. Roer regelmatig goed, zodat de bladen niet gaan plakken!
  4. Breng de lasagne op smaak met peper. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel met de tomaatjes over de lasagne. Leg de deksel eventueel nog 5 min. terug op de pan om de mozzarella te laten smelten.
  5. Neem de pan van het vuur. Bestrooi de panlasagne met de rucola en peper naar smaak. Serveer met de parmezaanse kaas.

Bereiding: 30 minuten

Per persoon: 690 kcal / 33 g vet / 36 g eiwit / 58 g koolhydraten / 700 mg natrium / 6 g vezels
Prijs per persoon: € 2,40

Vegatip

Vervang voor een vegetarische lasagne het gehakt door blokjes tofu of vegetarisch fijngehakt.