Fusilli met spinazie, kikkererwten en amandelpesto

Fusilli met spinazie, kikkererwten en amandelpesto
Hoofdgerecht voor 4 personen 
  • 300 g volkoren fusilli
  • 600 g spinazie, gewassen
  • 2 el amandelen
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • chilivlokken naar smaak
  • - staafmixer

 

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar. Pureer intussen voor de pesto met de staafmixer een handvol spinazie met de amandelen, 1 teen knoflook en 3 el olijfolie. Verdun de pesto met 2-3 el water en roer de kaas erdoor.
  2. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Hak de knoflook fijn en fruit 1 min. Bak de kikkererwten 2 min. mee. Schep de spinazie in porties erdoor en laat het blad al omscheppend slinken.
  3. Giet de fusilli af. Meng de pesto met de fusilli en schep door de groenten. Schep de pasta op 4 borden en bestrooi met chilivlokken naar smaak.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 645 kcal, 25 gram vet, 28 gram eiwit, 70 gram koolhydraten, 266 mg Natrium en 16 gram vezels

Variatietip 

Vervang de kikkererwten ook eens door cannellinibonen.

Sluit de enquête