Hoofdgerecht voor 4 personen
- 8 iets kruimige aardappelen, schoongeboend
- 4 el olijfolie
- 800 g prei, in ringetjes
- 1 bekertje crème fraîche light (125 g)
- ½ tl kerrie
- 50 g geraspte jongbelegen 30+ kaas
- 300 g hamlappen
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 takjes peterselie
- bakplaat
- Kook de aardappelen in de schil in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de prei in 6 min. gaar.
- Meng de crème fraîche met de kerrie, de kaas en peper naar smaak.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de hamlappen met de oregano, zout en peper. Bak het vlees in 15 min. bruin en gaar.
- Verwarm intussen de ovengrill. Giet de aardappelen af en druk ze met een spatel iets plat. Leg de aardappelen op de bakplaat. Verdeel de prei en het room-kaasmengsel over de aardappelen.
- Schuif de aardappelen onder de ovengrill en bak ze in 5 min. goudbruin. Serveer de gegratineerde aardappelen met de hamlappen.
Bereiding: 30 minuten
Oven: 5 minuten
Per persoon: 475 kcal, 15 gram vet, 34 gram eiwit, 45gram koolhydraten, 154 mg Natrium en 8 gram vezels
Variatietip
Vervang de prei ook eens door spinazie of spitskool.
Gezond idee: gekookte aardappelen met een groentetopping. In de schil gekookte aardappelen behouden bovendien meer vitaminen, mineralen én smaak!