Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in tomaten-gembersaus met spinazie

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 350 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el (volkoren) paneermeel of broodkruim
  • 1 ui
  • 6 el olijfolie
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 800 g aardappelblokjes (koelvers)
  • 400 g spinazie
  • 50 g rozijnen
  • 3-4 cm gemberwortel
  • - rasp
  1. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, peper en een beetje zout naar smaak. Rol van het gehakt kleine balletjes. Snipper de ui.
  2. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep de gehaktballetjes uit de pan. Fruit in het bakvet de ui 1 min. Schenk de gezeefde tomaten erbij en stoof de gehaktballetjes in 10 min. afgedekt gaar.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 10 min. goudbruin en krokant. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  4. Schil de gember en rasp boven de tomatensaus. Verwarm de gember 2 min. zachtjes mee. Voeg ook de rozijnen met peper naar smaak toe aan de spinazie en verwarm nog 1-2 min. mee.
  5. Verdeel de gehaktballetjes met de tomaten-gembersaus over 4 borden. Schep er de aardappelblokjes en de spinazie bij. 

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 695 kcal / 35 g vet / 30 g eiwit / 61 g koolhydraten / 338 mg natrium / 10 g vezels

Gezond idee: kies voor mager gehakt

Tip 

Voeg voor een extra gemberaccent ook wat geraspte gember aan het gehaktmengsel toe. 

Aanmelden nieuwsbrief