Hoofdgerechten
Gehaktballetjes in tomaten-gembersaus met spinazie
- 350 g mager rundergehakt
- 1 ei
- 3 el (volkoren) paneermeel of broodkruim
- 1 ui
- 6 el olijfolie
- 250 ml gezeefde tomaten
- 800 g aardappelblokjes (koelvers)
- 400 g spinazie
- 50 g rozijnen
- 3-4 cm gemberwortel
- - rasp
- Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, peper en een beetje zout naar smaak. Rol van het gehakt kleine balletjes. Snipper de ui.
- Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep de gehaktballetjes uit de pan. Fruit in het bakvet de ui 1 min. Schenk de gezeefde tomaten erbij en stoof de gehaktballetjes in 10 min. afgedekt gaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 10 min. goudbruin en krokant. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
- Schil de gember en rasp boven de tomatensaus. Verwarm de gember 2 min. zachtjes mee. Voeg ook de rozijnen met peper naar smaak toe aan de spinazie en verwarm nog 1-2 min. mee.
- Verdeel de gehaktballetjes met de tomaten-gembersaus over 4 borden. Schep er de aardappelblokjes en de spinazie bij.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 695 kcal / 35 g vet / 30 g eiwit / 61 g koolhydraten / 338 mg natrium / 10 g vezels
Gezond idee: kies voor mager gehakt
Tip
Voeg voor een extra gemberaccent ook wat geraspte gember aan het gehaktmengsel toe.