Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in tomaten-rozemarijnsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 el pijnboompitten
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3-4 el paneermeel
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 500 g passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 1 takje rozemarijn
  • 300 g vezelrijke of volkoren penne
  • 75 g rucola
  • 25 g parmezaanse kaas 
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de pijnboompitten, de oregano en zout en peper naar smaak. Rol van het gehakt kleine balletjes.
  2. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit in het bakvet de knoflook 1 min. Bak de courgette 2 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg de gezeefde tomaten, 100 ml water en het takje rozemarijn toe. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en stoof ze in 15 min. gaar.
  3. Kook intussen de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Maak de rucola aan met de resterende olijfolie en peper naar smaak. Rasp de parmezaanse kaas boven de rucolasalade.
  4. Giet de penne af. Meng de penne door de tomatensaus met gehaktballetjes en verdeel over 4 borden. Geef er de rucolasalade bij.

Bereiding: 35 minuten
Per persoon 680 kcal / 32 g vet / 32 g eiwit / 61 g koolhydraten / 375 mg natrium / 11 g vezels

Vega-tip

Vervang de gehaktballetjes door vegetarische balletjes.

Glutenvrij

Maak zelf glutenvrij paneermeel: rooster sneetjes glutenvrij brood en maal ze in de keukenmachine fijn. Neem glutenvrije pasta en controleer goed of het gehakt geen gluten bevat!

Aanmelden nieuwsbrief