Geroosterde groenten uit de wok met naanbrood en paprikahummus

geroosterde groenten met naanbrood en pittige paprikahummus
Speciaal voor Gezond Idee heeft Maurice Aalbregts, kok in het personeelsrestaurant van het Maastricht UMC+, een wokgerecht ontwikkeld: geroosterde groenten met naanbrood en pittige paprikahummus.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
  • 360 g Chinese mie-noedels (gekookt) of woknoedels
  • 150 g venkel in blokjes van circa 2 cm
  • 150 g groene courgette in blokjes van circa 2 cm
  • 150 g aubergine in blokjes van circa 2 cm
  • 150 g gemengde paprika in blokjes van circa 2 cm
  • 2 g grillkruiden Argentinia
  • 120 g hummus
  • ¾e potje ajvar (pittige paprikapuree)
  • 6 ml olijfolie
  • 1 el wok-olie
  • sojasaus
  1. Meng de groenten en grillkruiden goed door elkaar en pof de groenten 5 minuten in de oven op een  temp. van 200 °C.
  2. Meng ondertussen de hummus met de paprikapuree.
  3. Verwarm de wok-olie in de wok totdat deze op temperatuur is en wok de groenten beetgaar. Voeg de noedels en een scheut sojasaus toe.
  4. Verdeel de groenten over vier borden met een flinke quenelle (langwerpig balletje) van de paprikahumus. Serveer met een lekker stuk warm naanbrood.

Pers persoon: 616 kcal / 29 g vet / 17 g eiwit / 66 g koolhydraten / 10 g vezels / 532 mg natrium

Meer recepten van de koks van het Maastricht UMC+ 

 

Sluit de enquête