Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
- 360 g Chinese mie-noedels (gekookt) of woknoedels
- 150 g venkel in blokjes van circa 2 cm
- 150 g groene courgette in blokjes van circa 2 cm
- 150 g aubergine in blokjes van circa 2 cm
- 150 g gemengde paprika in blokjes van circa 2 cm
- 2 g grillkruiden Argentinia
- 120 g hummus
- ¾e potje ajvar (pittige paprikapuree)
- 6 ml olijfolie
- 1 el wok-olie
- sojasaus
- Meng de groenten en grillkruiden goed door elkaar en pof de groenten 5 minuten in de oven op een temp. van 200 °C.
- Meng ondertussen de hummus met de paprikapuree.
- Verwarm de wok-olie in de wok totdat deze op temperatuur is en wok de groenten beetgaar. Voeg de noedels en een scheut sojasaus toe.
- Verdeel de groenten over vier borden met een flinke quenelle (langwerpig balletje) van de paprikahumus. Serveer met een lekker stuk warm naanbrood.
Pers persoon: 616 kcal / 29 g vet / 17 g eiwit / 66 g koolhydraten / 10 g vezels / 532 mg natrium
Meer recepten van de koks van het Maastricht UMC+
- Woksalade met pompoen en kikkererwten (VEGA)
- Marokkaanse groenteburger (VEGA)
- Linzensalade met warme gerookte zalm en mosterddressing
- Zomerse, groene gazpacho met avocado (VEGA)
- Pistoe-soep (VEGA)
- Mexicaanse groentesalade met amandel (VEGA)