Hoofdgerecht voor 4 personen
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 g mager rundergehakt
- 250 g cherrytomaatjes
- 2 courgettes
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 blikje linzen (160 g)
- 100 g geraspte 30+ kaas
- 700 g krieltjes
- bakplaat
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.
- Snijd de tomaatjes in kwarten. Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel uit. Snijd het courgette vruchtvlees klein. Bak de tomaatjes met de gesneden courgette 3 min. met het gehakt mee.
- Voeg het blikje tomatenpuree met de oregano toe en bak nog 1 min. Schep de linzen erdoor en breng op smaak met peper.
- Leg de courgettehelften op de bakplaat. Vul ze met het linzen-gehaktmengsel. Bestrooi met de kaas.
- Bak de courgettes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. bruin en gaar. Kook de krieltjes in 10 min. gaar. Serveer de courgettes met de krieltjes.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 25 minuten
Per persoon: 480 kcal / 18 g vet / 29 g eiwit / 48 g koolhydraten / 402 mg natrium / 8,5 g vezels
Vegatip
Liever geen vlees? Gebruik vegetarische gehakt.
Gezond idee: Met gevulde courgette kom je makkelijk aan een flinke, maar vooral heerlijke portie groente.