Gevulde paprika met groenten en ham

Gevulde paprika met groenten en ham
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 4 grote paprika’s
  • 4 el olijfolie
  • 1 prei, in ringen
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blikje maïs (150 g), uitgelekt
  • 250 g gekookte hamblokjes
  • 1 tl mild paprikapoeder
  • 50 g geraspte jongbelegen 30+ kaas
  • 700 g krieltjes
  • - lage ovenschaal

 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika’s in de ovenschaal; snijd eventueel een dun plakje van de onderkant zodat ze stevig staan. Leg ook de kapjes erbij.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de prei 2 min. Schep de courgette erdoor en bak nog 3 min. Schep de maïs, de hamblokjes en de paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met een beetje peper.
  3. Schep het groenten-hammengsel in de paprika’s. Bestrooi met de kaas. Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in 25-30 min. bruin en gaar.
  4. Verhit intussen in de koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in 10-12 min. goudbruin en gaar.
  5. Serveer de gevulde paprika’s met de gebakken krieltjes.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 25-30 minuten
Per persoon: 450 kcal / 17 gram vet / 21 gram eiwit / 48 gram koolhydraten / 698 mg natrium / 8,5 gram vezels

Variatietip 

Vervang de hamblokjes door roze garnalen. 

Vegatip

Liever geen vlees of vis? Laat de hamblokjes weg en bestrooi de paprika’s met extra kaas.

Sluit de enquête