Paasmenu

Voorgerecht: heldere lentebouillon

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 groentebouillontabletten met minder zout
  • 1 venkelknol met groen
  • 200 g verse doperwten
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  1. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schenk de wijn erbij.
  2. Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng tegen de kook. Snijd intussen de venkel in dunne reepjes en hak het venkelgroen fijn.
  3. Voeg de venkel en de erwten toe aan de bouillon. Laat de bouillon 15 min. op laag vuur trekken.
  4.  Voeg het venkelgroen, de bieslook en peper naar smaak toe. Schep de bouillon in 4 kommen.

Bereiding: 25 minuten

Per persoon: 135 kcal / 6 g vet / 4 g eiwit / 42 g koolhydraten / 1140 mg Natrium / 4,5 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00

Hoofdgerecht: mini-rollade met groene asperges en kruiden-citroenrijst

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 12 groene asperges
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 4 kalfsschnitzels à 125 g
  • 3 el olijfolie
  • 4 kwarteleitjes
  • 300 g peultjes
  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 4-5 el verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook of dille), fijngehakt
  • keukentouw of cocktailprikkers
  1. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en kook ze in water met een beetje zout in 5-6 min. beetgaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Wikkel in elke schnitzel 3 groene asperges. Bind of steek de mini-rollades vast met een stukje keukentouw of cocktailprikker.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de mini-rollades in 10-15 min. mooi bruin en gaar. Kook de peultjes in water met zout in 5 min. beetgaar. Kook de kwarteleitjes in 4 min. hard.
  4. Pel en halveer de kwarteleitjes. Rasp de gele schil van de citroenen. Meng de citroenrasp met de kruiden en naar wens nog wat citroenrasp door de rijst. Voeg peper naar smaak toe.
  5. Leg de mini-rollades en peultjes op 4 borden. Schep er de kruiden-citroenrijst bij. Leg de eitjes op de rijst.

Bereiding: 30 minuten

Per persoon: 520 kcal / 12 g vet / 38 g eiwit / 62 g koolhydraten / 133 mg Natrium / 6 g vezels
Prijs per persoon: € 7,25

Tip
Kook meteen wat meer kwarteleitjes en serveer ze als aperitiefhapje met een beetje kruidenzout.

Nagerecht: kwarkhangop met gemarineerde vlierbloesem-aardbeien

Nagerecht voor 4 personen

  • 450 g (biologische) magere kwark
  • 250 g Hollandse aardbeien
  • 2 el vlierbloesemsiroop
  • zeef, schone keukendoek (zonder wasmiddelluchtjes)
  1. Zet de zeef op een kom. Maak de doek nat en leg in de zeef. Schep er de kwark in. Vouw de doek dicht en laat de kwark minstens 4 uur op een koele plek uitlekken.
  2. Maak de aardbeien schoon. Halveer of snijd de aardbeien in stukjes en schep om met de vlierbloesemsiroop. Laat de aardbeien minstens 30 min. marineren.
  3. Knijp eventueel nog wat extra vocht uit de kwark. Schep de hangop uit de doek op 4 borden. Verdeel er de aardbeien met het marinadevocht over.

Bereiding: 15 minuten
Wachten: 4 uur

Per persoon: 95 kcal / 1 g vet / 12 g eiwit / 9 g koolhydraten / 45 mg Natrium / 1 g vezels
Prijs per persoon: € 1,50

Serveertip
Bestrooi de hangop met wat fijngehakte pistachenootjes of geroosterd amandelschaafsel.

 

Hollandse aspergesalade met ei & garnaaltjes

Dol op asperges?

Probeer dan ook eens deze recepten van Gezond Idee:

 

aanmelden Gezond Idee nieuwsbrief

 

 

   

Sluit de enquête