Gezond Idee-plein Doe- & Beleefdag

Op zaterdag 6 april opent het Maastricht UMC+ zijn deuren voor de interactieve Doe- en Beleefdag. ​Je volgt het verhaal van verschillende patiënten en stapt onder meer binnen in een moderne operatiekamer, voert zelf spannende laboratorium-experimenten uit en neemt een kijkje in het gloednieuwe centrum voor protonentherapie. Niet alleen zie je de bijzondere plekken van het Maastricht UMC+ en kun je zelf aan de slag, je krijgt ook nog eens volop tips en adviezen voor een gezond leven. Kortom, een inspirerende dag voor jong en oud.Ook Gezond Idee is aanwezig tijdens de Doe- & Beleefdag met het Gezond Idee-plein. 

Dit kun je doen op het Gezond Idee-plein:

  • Kom naar de kookdemo’s door Studio Philippi met presentator Sjors Abeling. Natuurlijk kun je proeven!
  • Doe mee met de energizers van Maastricht UMC+ Sport & beweegt: in 10 minuten ben je weer helemaal fit met deze oefeningen die je daarna ook makkelijk thuis of op het werk kunt doen.
  • Hoe voelt het om in een ziekenhuisbed te liggen, hoe belangrijk is het eten van eiwit en wat is elektrostimulatie van de spieren? Ontdek het zelf bij Spieronderzoekgroep M3!
  • Test je gezondheidskennis in de gezondheidsquiz en maak kans op het Gezond Idee-kookboek. Gezond Idee
  • Boek een miniconsult bij een van onze diëtisten voor advies over je voeding en leefstijl.
  • Test je fitheid tijdens het mini-fitnessconsult met een fysiotherapeut.
  • Hoe maak je bewegen leuker voor kinderen? Ontdek het met COACH Maastricht(Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare).
  • Weten hoe je je ongeboren kindje een goede start geeft met een gezonde leefstijl? De adviseurs van Top-mama geven advies en uitleg.
  • Weten hoe je gezonder kunt eten, verstandig boodschappen kunt doen, wat je moet eten als je zwanger bent en welke apps dat een stuk makkelijker en leuker maken? Het Voedingscentrum weet er alles van.

En natuurlijk zijn er ook verrassend lekkere gezonde hapjes en een kopje koffie of thee of glaasje water.

Bekijk het programma van het Gezond Idee-plein

Bekijk het volledige programma van de Doe- & beleefdag

Kijkje achter de schermen bij Spieronderzoekgroep M3 in Gezond Idee magazine. 

Doe- & beleefdag-app 

De Doe- en beleefdag-app te downloaden in de App Store en in de Play Store.

 

Aanmelden nieuwsbrief