Medisch maatschappelijk werker Bo Limpens van het Maastricht UMC+ ziet hoe gezinnen in deze coronacrisis verschillend omgaan met de hierdoor ontstane onzekerheden en veranderingen. Wat kun je doen om het samen thuis gezellig te houden?

Lees verder

Een goed begin van een nieuw leven begint nog voor de conceptie. Leefstijl, conditie, werk, erfelijke factoren, et cetera kunnen de gezondheid van je gewenste kindje beïnvloeden of het zwanger worden bemoeilijken.

Lees verder

Met uitzondering van de gelukkigen die niet of nauwelijks onder corona-infectie hebben geleden, moeten andere ex-coronapatiënten revalideren om weer de oude te worden. Hoe lang is afhankelijk van de ernst van de coronaklachten en van je conditie.

Dit moet je weten

Veel mensen hebben vanwege het coronavirus een angstig, onbestemd gevoel en last van stress. GZ-psycholoog Christianne Verwegen van het Maastricht UMC+ geeft uitleg en tips om beter met die stress om te kunnen gaan.

Lees verder

Al maandenlang houdt het coronavirus COVID-19 Nederland in zijn greep. De mensen die de eerste grote besmettingsgolf hebben doorstaan, werken nu hard aan hun herstel. En voor wie erg ziek is geweest, betekent dat stapje voor stapje revalideren.

Lees verder

Het Longfonds waarschuwt dat besmetting met het coronavirus COVID-19 in veel gevallen leidt tot een nieuwe chronische longziekte: CALD, wat staat voor COVID Associated Lung Disorder. En patiënten die lang op de ic hebben gelegen lopen risico.

Lees verder

Dat het coronavirus (ook bekend als COVID-19) Nederland heeft bereikt, zorgt bij veel mensen voor onrust en vragen. Hier vindt je meer informatie.

Lees verder

“Eiwitten, eiwitten, eiwitten, daar draait het om”, zeggen diëtisten Esther van den Hogen en Maxime Kohlen. Beiden werken op de ic-afdeling van het Maastricht UMC+ en zijn direct betrokken bij de behandeling van coronapatiënten.

Lees verder
coronavirus
Sluit de enquête