Snacks & tussendoortjes

Gezond snack-recept: geroosterde spicy kikkererwten

Vegetarisch borrelhapje voor 4 personen

  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • ¼ tl chilipoeder 
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Spoel de kikkererwten af en dep ze goed droog.
  2. Meng de kikkererwten met de olijfolie, de komijn en de chilipoeder. Spreid de kikkererwten uit op de bakplaat en bestrooi ze met een beetje zeezout.
  3. Rooster de kikkererwten in de voorverwarmde oven 20-25 min. tot alle kikkererwten goed knapperig zijn. Serveer de kikkererwten lauwwarm of op kamertemperatuur in plaats van nootjes bij een glas wijn of bier.

Bereiding: 10 minuten
Oven: 20-25 minuten

Per persoon 146 kcal / 6 g vet / 8 g eiwit / 13 g koolhydraten / 8 mg Natrium / 7 g vezels

Ter vergelijking: een handje borrelnootjes(25 gram) bevat 141 kcal / 8 g vet / 4 g eiwit / 12 g koolhydraten / 227 mg Natrium / 1 g vezels. Een handje ongezouten nootjes (25 gram ) bevat 166 kcal / 14 g vet 6 g eiwit / 4 g koolhydraten / 1 mg Natrium / 2 g vezels.

Prijs per persoon: € 0,45

Tip

Geroosterde kikkererwten zijn ook lekker in een salade, bijvoorbeeld met verse geitenkaas, avocado en rucola.

Meer gezonde fastfood-recepten