Verrukkelijke en gezonde snacks om het einde van de ramadan-maand – Id-Al-Fitr – te vieren.
Gevulde dadels en abrikozen
hapje voor 4 personen
4 dadels zonder pit
4 gewelde abrikozen
1 tl vloeibare honing
25 g zachte geitenkaas
2 tl gepelde ongezouten pistachenoten, fijngehakt
Maak een kleine insnede in de dadels en de abrikozen en druk ze iets open. Druppel een beetje honing in de vruchten.
Vul de dadels en de abrikozen met een beetje geitenkaas. Leg ze op een schaal en bestrooi met de pistachenootjes.
Bereiding: 10 minuten Per stuk: 42 kcal / 2 g vet / 1 g eiwit / 5 g koolhydraten
Limoen & koriander couscous met amandel
hapje voor 4 personen
50 g couscous
1 el amandelschaafsel
½ limoen
½ tl gemalen kaneel
2 el koriander, fijngehakt
50 g tutti frutti, fijngehakt
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Boen de limoen schoon, rasp er de groene schil af en pers het sap uit.
Roer de couscous met een vork los. Schep het limoensap, de limoenrasp, de kaneel, koriander, vruchtjes en het amandelschaafsel erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de couscous over 4 kleine bakjes en zet op een schaal.
Bereiding: 15 minuten Per persoon: 83 kcal / 1 g vet / 2 g eiwit / 16 g koolhydraten
Lamsgehaktballetjes met harissa
hapje voor 6 personen
200 g lamsgehakt
2 el melk
2 el paneermeel
2 tl platte peterselie, fijngehakt
1,5 el harissa
2 el olijfolie
Meng het gehakt met de melk, de paneermeel, de peterselie en 2 tl harissa. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 10-12 min. rondom bruin en gaar. Laat de gehaktballetjes afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Schep de gehaktballetjes in een schaaltje en geef er de rest van de harissa bij om te dippen.
Bereiding: 20 minuten Per persoon: 146 kcal / 11 g vet / 10 g eiwit / 1 g koolhydraten.
Turkse yoghurt met granaatappelpitjes
hapje voor 4 personen
175 g Turkse yoghurt 0%
3 el geklopte slagroom
rozenwater naar smaak
2 el granaatappelpitjes
4 topjes munt
Roer de yoghurt los. Schep er de slagroom met een beetje rozenwater naar smaak door.
Verdeel de yoghurt over 4 glaasjes. Schep er de granaatappelpitjes op en steek er een takje munt in.
Bereiding: 10 minuten Per persoon: 50 kcal / 2 g vet / 3 g eiwit / 4 g koolhydraten Prijs per persoon voor 4 gerechtjes: € 2,50
Maastricht UMC+ offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who
may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations,
which may result in incorrect or misleading translations. Maastricht UMC+ is not responsible for any
translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of
or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on
our web site do so at their own risk.