Snacks & tussendoortjes

Gezonde snacks voor het Suikerfeest

Gevulde dadels en abrikozen

hapje voor 4 personen

  • 4 dadels zonder pit
  • 4 gewelde abrikozen
  • 1 tl vloeibare honing
  • 25 g zachte geitenkaas
  • 2 tl gepelde ongezouten pistachenoten, fijngehakt
  1. Maak een kleine insnede in de dadels en de abrikozen en druk ze iets open. Druppel een beetje honing in de vruchten.
  2. Vul de dadels en de abrikozen met een beetje geitenkaas. Leg ze op een schaal en bestrooi met de pistachenootjes.

Bereiding: 10 minuten
Per stuk: 42 kcal / 2 g vet / 1 g eiwit / 5 g koolhydraten

Limoen & koriander couscous met amandel

hapje voor 4 personen

  • 50 g couscous
  • 1 el amandelschaafsel
  • ½ limoen
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 50 g tutti frutti, fijngehakt
  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Boen de limoen schoon, rasp er de groene schil af en pers het sap uit.
  2. Roer de couscous met een vork los. Schep het limoensap, de limoenrasp, de kaneel, koriander, vruchtjes en het amandelschaafsel erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Verdeel de couscous over 4 kleine bakjes en zet op een schaal.

Bereiding: 15 minuten
Per persoon: 83 kcal / 1 g vet / 2 g eiwit / 16 g koolhydraten

Lamsgehaktballetjes met harissa

hapje voor 6 personen

  • 200 g lamsgehakt
  • 2 el melk
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl platte peterselie, fijngehakt
  • 1,5 el harissa
  • 2 el olijfolie
  1. Meng het gehakt met de melk, de paneermeel, de peterselie en 2 tl harissa. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 10-12 min. rondom bruin en gaar. Laat de gehaktballetjes afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
  3. Schep de gehaktballetjes in een schaaltje en geef er de rest van de harissa bij om te dippen.

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 146 kcal / 11 g vet / 10 g eiwit / 1 g koolhydraten.

Turkse yoghurt met granaatappelpitjes

hapje voor 4 personen

  • 175 g Turkse yoghurt 0%
  • 3 el geklopte slagroom
  • rozenwater naar smaak
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 4 topjes munt
  1. Roer de yoghurt los. Schep er de slagroom met een beetje rozenwater naar smaak door.
  2. Verdeel de yoghurt over 4 glaasjes. Schep er de granaatappelpitjes op en steek er een takje munt in.

Bereiding: 10 minuten
Per persoon: 50 kcal / 2 g vet / 3 g eiwit / 4 g koolhydraten
Prijs per persoon voor 4 gerechtjes: € 2,50

Meer recepten van Gezond Idee