Hoofdgerechten

Groentecouscous met visburger

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g volkoren couscous
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 g winterpeen, in stukjes
  • 1 oranje of rode paprika, in blokjes
  • 4 visburgers( 400 gram )
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 5 takjes dille, fijngehakt

 

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui, de knoflook, de wortel en de paprika 3 min.
  2. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de visburgers in 6 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. 
  3. Bak de courgette 2 min. met de gefruite groenten mee. Voeg de komijn toe. Schep de couscous en dille erdoor en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de couscous op 4 borden en leg op elk bord een visburger.

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 595 kcal, 20 gram vet, 25 gram eiwit, 75 gram koolhydraten, 336 mg Natrium en 10 gram vezels 

Tip 

Lekker met partjes limoen.

Gezond idee: volkoren couscous met groenten

Aanmelden nieuwsbrief