Hoofdgerechten
Groentecouscous met visburger
- 300 g volkoren couscous
- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 200 g winterpeen, in stukjes
- 1 oranje of rode paprika, in blokjes
- 4 visburgers( 400 gram )
- 1 courgette, in blokjes
- 1 tl gemalen komijn
- 5 takjes dille, fijngehakt
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui, de knoflook, de wortel en de paprika 3 min.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de visburgers in 6 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Bak de courgette 2 min. met de gefruite groenten mee. Voeg de komijn toe. Schep de couscous en dille erdoor en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
- Schep de couscous op 4 borden en leg op elk bord een visburger.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 595 kcal, 20 gram vet, 25 gram eiwit, 75 gram koolhydraten, 336 mg Natrium en 10 gram vezels
Tip
Lekker met partjes limoen.
Gezond idee: volkoren couscous met groenten