Het beste van de zomer: zomerfruit

Het is heerlijk om 's zomers lekker buiten te zijn en van de zon te genieten. Maar het wordt pas echt feest als al dat sappige, zoete zomerfruit in de winkel ligt. Vooral als je weet dat genieten van aardbeien, kersen en pruimen ook nog eens heel goed voor je is.

zomerfruit gezond idee fruitrecept fruit vitaminen feiten & fabels preventie lifestyle gezond eten tips en advies zomer
Echt zongerijpt fruit is het lekkerste fruit dat er is. En het gezondste: zomervruchten barsten van de vitamines, mineralen en vezels. Maar welk fruit is nou goed waarvoor? Hier 5 voorbeelden van superfruit waar je niet genoeg van kunt eten!
 1. Kersen op de taart
  De sappige kers bevat veel vitamines en suiker. Door dat laatste geven kersen energie. Ze hebben ook een licht laxerende werking en zijn zeer geschikt voor mensen met gevoelige darmen.
    
 2. Meloen: altijd doen
  Meloenen zijn zoet en zeker watermeloen bevat maar weinig calorieën. Wel zijn ze rijk aan vezels, vitamines, mineralen en water (goed voor de dorst!). Bovendien verbeteren ze de prestaties van de aders en dat helpt de bloeddruk verlagen en hartziekten voorkomen.
     
 3. Framboos is pure gezondheid
  Frambozen zijn ongekend lekker en gezond. Ze zitten boordevol vitamine C en bevatten bevatten veel beschermende stoffen. Eerste onderzoeken wijzen op een zeer gunstige werking op lichaamscellen en -weefsels.
     
 4. Duimen omhoog voor pruimen
  Pruimen zitten boordevol vezels. Uitstekend om 'luie' darmen op gang te brengen. Ze zijn ook hydraterend en vochtafdrijvend en bevatten koolhydraten. Dat laatste is goed bij duursporten zoals wandelen en fietsen. Onder meer helpen ze vervelende sportkrampen te voorkomen doordat ze het overtollige melkzuur in het bloed na inspanning neutraliseren.
    
 5. Aardbei maakt je blij
  Ze zijn rijk aan vezels, mineralen en vitamine C (zelfs meer dan citrusvruchten!). Daardoor werken de darmen beter, worden gifstoffen uit het lichaam verwijderd, verminderen darmgassen en worden diarree en cellulitis voorkomen. De pitjes op de aardbei zijn overigens de echte vruchten.


Fruit: feiten & fabels
Lees meer over gezonde voeding

Tip

Verrassend lekkere fruitrecepten 

Sluit de enquête