- 300 g zilvervliesrijst
- 400 g broccoli, in roosjes
- 2 el olie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1,5 el tikka masala Indiase currypasta (pot)
- 1 blik kokosmelk light (400 ml)
- 300 g kabeljauwfilet, in stukjes
- 3 el platte peterselie of koriander, grofgehakt)
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in water met zout in 5 min. beetgaar.
- Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg depaprika toe en bak 3 min. mee. Schep de currypasta erdooren bak nog 1 min.
- Schenk de kokosmelk in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, voeg de kabeljauwfilet met de broccolitoe en stoof de vis in 5-6 min. gaar.
- Bestrooi de viscurry met de peterselie of koriander en serveer met de rijst.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 500 kcal / 15 g vet / 25 g eiwit / 65 g koolhydraten / 200 mg natrium / 6,5 g vezels
Prijs per persoon: € 2,45
Vegatip
Vervang voor een vegetarisch gerecht de kabeljauwfilet door 4 gekookte eieren. Warm de eieren 1-2 min. in de currysaus mee.