Hoofdgerechten

Indische kipballetjes met sambalboontjes

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 350 g kipgehakt
  • 2 el kruidenpaneermeel
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 3 el ketjap manis
  • 400 g sperziebonen
  • 2-3 tl sambal oelek

 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het gehakt met de paneermeel en rol er kleine balletjes van.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kipballetjes in 4 min. rondom bruin. Schep ze uit de pan.
  3. Bak in het bakvet de ui met de paprika 3 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 5 min. Maak intussen de sperziebonen schoon.
  4. Doe de kipballetjes terug in de pan. Voeg de ketjap met 150 ml water toe. Smoor de balletjes in 10 min. zachtjes gaar.
  5. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de sperziebonen in 8-10 min. beetgaar. Schep sambal naar smaak door de boontjes en neem de pan van het vuur.
  6. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de sperziebonen en de Indische kipballetjes bij.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 546 kcal, 19 gram vet, 30 gram eiwit, 70 gram koolhydraten, 740 mg Natrium en 8 gram vezels

Tip 

Ook lekker met broccoli of paksoi.

Gezond idee: balletjes van mager kipgehakt

Aanmelden nieuwsbrief