Hoofdgerechten

Italiaans stoofvlees met spaghetti en rucola

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 500 g magere runderribappen, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 stengels bleekselderij, in stukjes van 2-3 cm
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 vleesbouillontablet
  • 3-4 takjes tijm
  • 350 g volkoren spaghetti
  • 75 g rucola

 

  1. Verhit in een braadpan de olijfolie. Dep het vlees droog met keukenpapier en bak in 5 min. bruin aan. Schep het vlees uit de pan.
  2. Fruit in het bakvet de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 min. Voeg het blik gepelde tomaten, het bouillontablet, de tijm en 200 ml water toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar.
  4. Neem de laatste 15 min. de deksel van de pan en laat het stoofvlees tot een dikke saus inkoken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar.
  5. Giet de spaghetti af en meng met het stoofvlees. Breng op smaak met zout en peper. Schep de rucola erdoor en schep de pasta op 4 borden.

Bereiding: 30 minuten
Stoven: 2 minuten

Per persoon: 615 kcal, 20 gram vet, 39 gram eiwit, 65 gram koolhydraten, 737 mg Natrium en 8,5 gram vezels

Tip 

Lekker met een beetje geraspte parmezaanse kaas.

Gezond idee: weekend koken = snelle gezonde maaltijd doordeweeks

Aanmelden nieuwsbrief