Hoofdgerechten
Italiaans stoofvlees met spaghetti en rucola
- 2 el olijfolie
- 500 g magere runderribappen, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 6 stengels bleekselderij, in stukjes van 2-3 cm
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 1 vleesbouillontablet
- 3-4 takjes tijm
- 350 g volkoren spaghetti
- 75 g rucola
- Verhit in een braadpan de olijfolie. Dep het vlees droog met keukenpapier en bak in 5 min. bruin aan. Schep het vlees uit de pan.
- Fruit in het bakvet de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 min. Voeg het blik gepelde tomaten, het bouillontablet, de tijm en 200 ml water toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar.
- Neem de laatste 15 min. de deksel van de pan en laat het stoofvlees tot een dikke saus inkoken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Giet de spaghetti af en meng met het stoofvlees. Breng op smaak met zout en peper. Schep de rucola erdoor en schep de pasta op 4 borden.
Bereiding: 30 minuten
Stoven: 2 minuten
Per persoon: 615 kcal, 20 gram vet, 39 gram eiwit, 65 gram koolhydraten, 737 mg Natrium en 8,5 gram vezels
Tip
Lekker met een beetje geraspte parmezaanse kaas.
Gezond idee: weekend koken = snelle gezonde maaltijd doordeweeks