Hoofdgerechten

Jambalaya met groenten en garnalen

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ struik bleekselderij, in boogjes
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 g cocktailgarnalen
  • 3 takjes dille, fijngehakt

 

  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de ui, de knoflook, de bleekselderij en de paprika 5 min. zachtjes.
  2. Schep de rijst door de groenten en bak 1 min. mee. Schep de chilipoeder en het korianderzaad erdoor.
  3. Schenk het blik tomatenblokjes erbij. Vul het blik met water en voeg eveneens toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10 min. gaar.
  4. Schep de garnalen door de rijst en warm 2 min mee. Breng de jambalaya op smaak met peper. Bestrooi met de dille.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 420 kcal, 8 gram vet, 17 gram eiwit, 68 gram koolhydraten, 511 mg natrium en 7 gram vezels

Variatietip 

Vervang de garnalen door hamblokjes of partjes gekookt ei. Ook peulvruchten als kikkererwten en linzen zijn heerlijk door jambalaya.

Gezond idee: jambalaya met zilvervliesrijst, groenten en garnalen

Aanmelden nieuwsbrief