Hoofdgerechten

Kalfsschnitzel met Limburgse mosterdjus en frisse pastinaak-kruidenpuree

Hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 500 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 600 g pastinaken, geschild en in stukken
  • 2 el olijfolie
  • 8 ongepaneerde kalfsschnitzeltjes (à 40 g)
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 125 ml vleesfond
  • 1 el grove Limburgse mosterd
  • 125 ml magere yoghurt
  • 3 el verse kruiden, bijv. peterselie, bieslook en/of dille
    - pureeknijper of -stamper
  1. Kook de aardappelen en pastinaken in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de schnitzeltjes met zout en peper en bak ze in 1-2 min. per kant bruin en rosé of net gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel.
  3. Fruit in het bakvet de sjalot 1 min. Schenk de vleesfond in de pan en laat 1-2 min. inkoken. Klop met een garde de mosterd erdoor en laat de jus verder inkoken tot de gewenste dikte. Leg de schnitzeltjes terug in de mosterdjus.
  4. Giet de aardappelen en pastinaken af. Pureer of stamp ze fijn. Roer de yoghurt, de fijngehakte kruiden en peper naar smaak erdoor.
  5. Schep de pastinaak-kruidenpuree op 4 borden. Gebruik desgewenst een kookring. Leg de schnitzeltjes erbij en schep er de mosterdjus over.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 35 minuten
Per persoon: 365 Kcal / 14 g vet / 23 g eiwit / 34 g koolhydraten / 208 mg Natrium / 7 g vezel
Prijs per persoon: € 4,00

Tip
Maak de pastinaak-kruidenpuree 1-2 dagen eerder en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de puree afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Of bestrooi de puree met vers broodkruim of paneermeel (meng er wat knoflook, kruiden en olijfolie door!) en bak in de oven warm, krokant en goudbruin.

Vega-tip
Serveer voor de vegetarische gasten de pastinaak-kruidenpuree met gebakken grotchampignons met knoflook.

Dit recept is onderdeel van het kerstmenu met een Limburgs tintje