Hoofdgerechten

Kip kedgeree met prei

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 600 g prei, in ringen
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 750 ml groentebouillon met minder zout 
  • 200 g tuinerwten (diepvries), ontdooid
  • 3 el peterselie, fijngehakt

 

  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak in 4 min. bruin. Schep de prei erdoor en bak nog 4 min. 
  2. Schep de kerriepoeder en de rijst door de prei en bak nog 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de rijst afgedekt op matig vuur in 10 min. gaar. 
  3. Voeg halverwege de kooktijd de erwten toe en kook ze afgedekt met de rijst mee.
  4. Schep de peterselie door de rijst. Breng de kedgeree op smaak met peper en verdeel over 4 borden.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 498 kcal, 9 gram vet, 30 gram eiwit, 70 gram koolhydraten, 111 mg Natrium en 10 gram vezels 

Tip 

Lekker met een frisse salade met yoghurtdressing.

Tip 

Voeg een handje rozijnen toe voor een zoet accent.

Aanmelden nieuwsbrief