Hoofdgerechten

Kipsaté met zelfgemaakte atjar

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 150 ml wittewijnazijn
  • 3 el lichte basterdsuiker
  • 1,5 tl gemalen kurkuma
  • 300 g wittekool (heel)
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 100 wortel
  • 400 g kipdijfilet
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g krop- of botersla
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • - 8 satéprikkers

 

  1. Begin het liefst een dag, maar minstens 1 uur, van tevoren met de atjar. Breng de wijnazijn met de basterdsuiker en de kurkuma aan de kook. Laat de suiker op laag vuur oplossen.
  2. Maak intussen de wittekool schoon en snijd in ragfijne reepjes. Snijd ook de paprika in dunne reepjes en de komkommer en wortel in dunne plakjes.
  3. Doe de wittekool met de paprika, de komkommer en de wortel in een lage schaal. Schenk de zoetzure marinade over de groenten. Marineer de groenten minstens 1 uur zodat ze op smaak komen en een zachtere beet krijgen. Schep ze regelmatig goed om met de marinade.
  4. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schep de ketjap erdoor en marineer 15 min. Rijg de kipblokjes vervolgens aan de prikkers.
  5. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de kipsaté in 10 min. mooi bruin en gaar. Verdeel de sla met de atjar over 4 borden. Leg er de kipsaté bij en serveer met het stokbrood.

Bereiding: 30 minuten
Wachten: minstens 1 uur

Per persoon: 458 kcal, 9 gram vet, 34 gram eiwit, 53 gram koolhydraten, 733 mg Natrium en 10 gram vezels

Tip 

Wil je er toch een kleine portie pindasaus bij? Verwarm 200 ml kokosmelk light met 2 el pindakaas light tot een gladde saus. Voeg een beetje ketjap en sambal naar smaak toe. 

Aanmelden nieuwsbrief