Vroeger deed men zijn behoefte op een ‘gemak’. Dat was een houten bank met een gat erin, boven een beerton of beerput. Het gemak stond vaak buitenshuis. Op een moderne wc poept het veel makkelijker. En met een goed boek erbij wordt het helemaal gezellig.

WC-Doeboek poep drukke darmen darmflora darmwerking immuunsysteem spijsvertering diarre opstopping ontlasting gezond idee maastricht UMC+ gezondheidadvies gezondheidstips
WC-Doeboek: een inspirerende uitgave vol (poep-)verhalen, wc-weetjes, en moppen. Te bestellen voor €9,95 op www.spijsvertering.info/wc-doeboek. De opbrengst gaat naar de Maag- Lever-Darmstichting.
  
   

De kleine verlossing of de lust van ontlasten van Midas Dekkers
Ook leuk en leerzaam op de wc: De kleine verlossing of de lust van ontlasten van Midas Dekkers. Hierin geeft de bioloog op amusante wijze een heldere boodschap af over de ingewanden en wat daar allemaal uit tevoorschijn kan komen. Uitgeverij Atlas Contact, €21,99.
  
  
   
   
   
  

Giulia Enders De mooie voedselmachine
Van Giulia Enders is de bestseller De mooie voedselmachine. Boordevol interessante, leuke en praktische informatie over alles tussen hap en plons. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, €17,95.

 

 


 

ABC voor gezond toiletgedrag
ABC voor gezond toiletgedrag
Sluit de enquête