Kinderen die niet willen eten

Leestips voor wanhopige ouders

Veel ouders kunnen erover meepraten: kinderen die weigeren te eten wat goed voor hen is, die helemaal niet eten of alleen als er een dikke laag ketchup of appelmoes over het eten is uitgesmeerd. Daarom 4 boeken voor de wanhopige ouder (waar je kind ook blij van wordt).

slechte eters kind gezondheid tips eetweigeraars eetpatroon oudersKoken voor kleine sterren

Ouders met jonge kinderen die even geen inspiratie hebben, doen hun kind en zichzelf een plezier met de lekkere recepten van van de tv-koks Ron Blaauw en Julius Jaspers. Probeer hier 2 recepten
(uitgeverij Fontaine) 

 

 

De Kinderkookbijbel

Gezond eten is leuk, maar zelf gezond koken nog veel leuker. Laat kinderen meehelpen bij het koken en dikke kans dat ze hun eigen maaksels met dubbel plezier opeten. De Kinderkookbijbel biedt meer dan 150 recepten voor kinderen. Van heel makkelijk tot moeilijk, met heel veel foto’s.
(uitgeverij Veltman)

 

 

Iedereen eet mee!

Kinderen met een voedselallergie komen er vaak bekaaid van af. Zelfs het simpelste potje babyvoeding kan een gevaar vormen. Vader Michael Eman schreef daarom samen met Erik Molenschot Iedereen eet mee!, een kookboek vol recepten waar geen noten, soja, koemelk of ei bij te pas komen. Van fastfood tot lekkere ontbijtjes en een verjaarstaart: alle recepten zijn goedgekeurd door allergische kinderen!
(uitgeverij Gotmer/Becht)

Kijk ook eens op www.kokkerelli.nl voor lekkere kinderecepten. Kijk voor meer tips om je kind aan het eten te krijgen op onze tippagina.