Lunch- en brunchrecepten

Lunch voor de intervalsporter: duo met ham & kaas

intervallunch voor 4 personen

  • 75 g gesneden spitskool (koelvers)
  • ½ appel, in stukjes
  • 50 g dadels zonder pit, in stukjes
  • 1 el magere yoghurtdressing
  • 2 mueslibollen
  • 2 plakken oude kaas, gehalveerd
  • handvol slamelange
  • 1 sappige peer, in schijfjes
  • 50 g walnoten
  • 2 volkoren broodjes
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 1 el peterselie, fijngehakt

  1. Meng de spitskool met de appel, de dadel en de dressing. Voeg peper naar smaak toe.
  2. Snijd de mueslibollen in 4 helften en leg ze op 4 borden. Beleg ze met de kaas, een beetje sla, de peer en de walnoten.
  3. Snijd ook de volkoren broodjes in 4 helften. Leg de helften bij de belegde mueslibollen. Beleg de broodjes met de ham en de spitskoolsalade. Bestrooi met de peterselie en peper naar smaak.

Per persoon: 375 kcal / 17 g vet / 15 g eiwit / 38 g koolhydraten
Bereiding: 20 minuten
Prijs per stuk: € 1,50

Meer slimme recepten voor sporters

slimme sportrecepten tagliatelle met zalm & broccolisaus volkoren ontbijtkoek met vruchten & noten volkoren toast met ricotta, ham & avocado en citrussap Krachtsportontbijt: volkoren toast met ricotta, ham & avocado en citrussap
Sporttussendoortje: volkoren ontbijtkoek met vruchten & noten
Duursportdiner: tagliatelle met zalm & broccolisaus