Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
- 4 groenteschijven of vegaburgers
- 4 volkoren hamburgerbroodjes
- 10 g (4 blaadjes) lollo bianco sla
- 20 g Brie Careau
- bramenjam
- creamy tika masala saus
- Maroccan rub-olie
- Besprenkel de groenteschijven/vegaburgers met de Marokkaanse kruidenrub-olie en maak ze volgens de instructies op de verpakking in de oven klaar.
- Besmeer ondertussen de bodems van de hamburgerbroodjes met de creamy tika masala saus en leg daarop een blad sla.
- Leg de warme vegaburgers op de broodjes en beleg ze met een dunne plak brie, met daarop de bramenjam. Leg de deksels erop en prik er eventueel een bamboeprikker doorheen.
Per persoon: 366 kcal / 18 g eiwit / 12 g vet / 19 g koolhydraten / 9 g vezels / 759 natrium
Meer recepten van de koks van het Maastricht UMC+
- Linzensalade met warme gerookte zalm en mosterddressing
- Woksalade met pompoen en kikkererwten (VEGA)
- Zomerse, groene gazpacho met avocado (VEGA)
- Pistoe-soep (VEGA)
- Geroosterde groenten met naanbrood en pittige paprikahummus (VEGA)
- Mexicaanse groentesalade met amandel (VEGA)