- 1 biologische pompoen
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 2 el olijfolie
- 300 g runderchipolata's of -merguez
- 125 ml halfvolle melk
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g zwarte olijven, zonder pit en grofgehakt
- flinke handvol basilicumblaadjes
- Halveer de pompoen en schep er met een lepel de draden en pitten uit. Snijd het pompoenvruchtvlees (met de schil) in blokjes. Kook de pompoen met de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
- Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de worstjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Verwarm de melk.
- Giet de aardappelen met de pompoen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Schep de paprika, de olijven en de basilicumblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper.
- Schep de stamppot op 4 borden en leg de worstjes erbij.
Bereiding: 40 minuten
Per persoon: 500 kcal / 20 g vet / 22 g eiwit / 55 g koolhydraten
Prijs per persoon: €2,45
Weinig tijd? Neem twee zakjes koelverse pompoenblokjes (à 400 g) voor de stamppot.
Pompoen over?
Ook lekker:
- romige risotto met geroosterde pompoen en krokante salie (VEGA)
- krokante pompoensalade met ricotta (VEGA)
Dol op stamppot?
Probeer ook eens onze broccolistamppot met runderchipolata, witlofstamppot met peer, honing, hazelnoten en krokante ham of savooienkoolstamppot met zoete aardappel en gember-korianderkip