Meeroken: waarom roken we allemaal 2 pakjes sigaretten per week?

Heb je net je goede voornemens voor elkaar en laat je die sigaretten links liggen, krijg je dit college voor de kiezen: want wist je dat je dagelijks een paar sigaretten aan schadelijke stoffen binnenkrijgt, ook als je niet rookt? Heeft alles te maken met fijnstof in de lucht. Wat we hier aan kunnen doen en wat hier al aan gedaan wordt; dat weet hoogleraar Preventieve geneeskunde prof. dr. Onno van Schayck van het Maastricht UMC+.

Bekijk het college van prof. dr. Onno van Schayck
Waarom roken we ongemerkt allemaal twee pakjes sigaretten per week?

meeroken

Dit is een college in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is een verzameling van zo'n 12.000 prikkelende vragen die door het Nederlandse publiek gesteld zijn over zo'n beetje ALLES en waarmee wetenschappers aan de slag zijn gegaan. Vragen van "Hoe zwaar is licht?" tot "Hoeveel mensen kan de wereld aan?": alles komt voorbij. Meer weten over het onderwerp waar Onno van Schayck het over heeft? Check de NWA-route over smart, liveable cities. Nieuwsgierig naar de andere vragen gesteld aan de Wetenschapsagenda? Check de digitale agenda om te grasduinen of gericht te zoeken tussen al deze vragen.

Weg met die vieze lucht!

Op de site van het Longfonds kun je checken hoe het is gesteld met de luchtkwaliteit in je eigen woonomgeving. En pleit dan meteen samen met het Longfonds voor een Nationaal Luchtplan. Kijk op https://www.longfonds.nl/gezondelucht/ voor meer informatie.

Meer 'Maastrichtse' colleges van de Universiteit van Nederland

Meer colleges van Universiteit Maastricht voor de Universiteit van Nederland:

Meer weten over de Universiteit van Nederland? Check: http://www.universiteitvannederland.nl/ 

 

Gezond Idee
Sluit de enquête